perjantai 2. syyskuuta 2011

Rakas päiväkirjani... Kananmunat

Ovatko kananmunat rohkaistuneet?

Isäni opetti aikanaan, ja samaa koulua on mieskin pitänyt, kuinka kananmunat keittämisen jälkeen pitää säikäyttää oikealla tavalla kylmällä vedellä, että kuori lähtee hyvin pois. Täsmälleen isän ja miehen oppien mukaisesti kananmunat tänäänkin säikäytin, mutta kuori vain ei irtoa. Tätä on jatkunut jo jonkin aikaa ja siksi epäilen, että kananmunat ovat viime vuosina rohkaistuneet, eivätkä säiky enää niin helposti.

5 kommenttia:

  1. :)

    Mikko opetti tekemään neulalla reiän pyöreään päähän. En muista, koska viimeksi olisi ollut tiukkoja kuoria. Ja se rei'itys on kivaa.

    Televisiosta opin, että mitä tuoreempi muna, sitä tiukempi kuori. Saattaa johtua tuostakin meidän muniemme suosiollisuus.

    VastaaPoista
  2. Sisko, sä olet nyt erehtynyt. Se on silloin, kun puhalletaan munia tyhjäksi maalaamista varten, kun tehdään reikiä. Ja silloin se reikä pitää tehän molempiin päihin. Ja silloin sen kananmunan pitää olla raaka. :-P

    VastaaPoista
  3. Pönttö. Tietysti se reikä tehdään _ennen_ keittämistä :p

    VastaaPoista
  4. hihi, rohkeita kananmunia :)) Lisääppä keitinveteen suolaa. se kovettaa kuorta, en tiedä kuinka suuri apu siitä on kuoren irtoamiseen munasta itsestään, mutta irtoaa ainakin laajemmissa paloissa.. ;)

    VastaaPoista
  5. Henna: Kiitos vinkistä, täytyypä kokeilla suolaa.
    Sisko: Miten se muna pysyy siellä kuorien sisällä, jos ennen keittämistä?

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi. Kiitos.